Ondanks het feit dat we nu zo veel mogelijk binnen moeten blijven zitten nemen we jullie toch even mee ‘naar buiten’.
Op onze website staat een filmpje van een fietstochtje door te straten van Udenhout. We hebben van heel veel ondernemers (winkels/bedrijven) van de entree een foto gemaakt en die foto vervolgens voorzien van een letter of lettercombinatie.
Hieronder staat vervolgens een verslag van een inwoner uit Udenhout die voor ons opgeschreven heeft waar hij voor die dag op zijn ‘to-do’ lijstje had staan. Iedere keer als hij ergens naar binnen gaat op een adres die ook voorkomt in het filmpje op onze website voegt hij een letter toe aan de uiteindelijke zin, die de oplossing is van deze opdracht. Uiteraard staan er in een zin ook hoofdletters en spaties. Deze hebben wij NIET afzonderlijk meegenomen in de omschrijving. Dit moeten jullie dus nog zelf aanpassen in jullie antwoord!

Een voorbeeld

Stel;
In het filmpje is o.a. te zien dat bij de PLUS de letter T staat, bij de Jumbo de O, bij De Tweewieler een N, bij FotoGalerie Angelique de EE, Bij het Kruidvat de S, bij Molenaar de IE, bij Blooms en Blossom een F, bij Pour Tous een C en bij EchtWel een H.

Het verhaal van een Udenhoutse is als volgt;
Nadat ik bij FotoGalerie Angelique pasfoto’s heb laten maken ben ik naar De Tweewieler gelopen om daar mijn nieuwe elektrische fiets op te halen. Ik had voor mijn elektrische-fiets-rijbewijs achteraf geen foto’s nodig. Die bewaar ik dan maar voor een andere keer! Omdat mijn moeder jarig is rij ik op mijn nieuwe fiets even naar Blooms en Blossom om een bloemetje te halen, bij Molenaar meubelen ga ik even naar binnen om te zien of ze daar ook een mooi salontafeltje hebben waar het boeketje bloemen dat ik zojuist gekocht heb mooi op kan staan bij mijn ouders thuis.
Ik fiets net zo makkelijk gelijk nog even naar de PLUS voor een paar boodschappen, wanneer ik daarna bij het Kruidvat binnen sta voor een doosje paracetamol bedenk ik me ineens dat ik nog niets heb voor het eten van vanavond. Ik ga dus nog even terug naar de PLUS voor die boodschappen. De chinese tomatensoep die mijn zoontje zo lekker vindt is hier echter op waardoor ik nog even bij de Jumbo langs ga voor de ze soep. Ik breng alle boodschappen naar huis en merk dat ik bij het nog wat onwennig afstappen van mijn nieuwe fiets met mijn schoen en panty ergens achter ben blijven hangen. Deze middag ga ik dus nog even naar Pour Tous voor een paar nieuwe schoenen en naar EchtWel voor een nieuwe panty. Wanneer ik mijn panty aan het afrekenen ben belt mijn moeder met de vraag of ik bij de PLUS voor haar nog even een pak melk wil gaan halen, wat ik natuurlijk doe voor de jarige.
Wanneer ik thuis kom kook ik voor mijn gezin het avondeten en ga ik na het eten bij mijn moeder op bezoek… Het was me het dagje wel weer. Maar gelukkig was alles in Udenhout te verkrijgen!

Het antwoord zou in dit verhaal zijn;
Een fietstocht

De opdracht voor vandaag:

Bekijk dit filmpje en lees vervolgens onderstaand verhaal.
Probeer op de manier zoals in het voorbeeld het antwoord te achterhalen.

Vul dat in op het invulformuliertje en stuur dat dan naar ons door!

(Let op! De winkel-letter combinatie in het voorbeeld is NIET hetzelfde als in het filmpje hiernaast)

Hallo facebookvrienden,
Ik breng jullie bij deze graag even op de hoogte van wat ik vandaag allemaal gedaan en ondernomen heb. Want het was me het dagje wel! Het begon vanmorgen toen ik bij FotoGalerie mijn online bestelde schoenen heb ingeleverd zodat deze terug gestuurd kunnen worden. De schoenen waren zeker een maat te klein. Omdat ik morgen de schoenen nodig heb en ik dus online niets meer kon bestellen ben ik voordat ik deze schoenen terug ging sturen eerst even bij Pour Tous binnen gelopen en daar hadden ze precies de schoen die ik zocht en ook nog in de maat die ik nodig heb.
Ik ben, toen ik bij Angelique weer weg ging, overgestoken naar de slager om wat vleeswaren te halen voor op de boterham. Ik heb daar ook een paar kant-en-klare maaltijden meegenomen omdat ik al wel aan voelde komen dat ik niet veel tijd over zou gaan houden vandaag om te koken. Er was net een maaltijd te weinig, maar die kon ik halverwege de middag nog wel even oppikken. Die waren dan al wel weer aangevuld. Ik had het idee dat deze heerlijke maaltijd nog smakelijker zou zijn wanneer ik daar een heerlijk wijntje bij zou drinken. Hiervoor ben ik gelijk even naar slijterij Kuijpers gereden. Dat gaat een heerlijk avondje worden. Een heerlijke maaltijd met een lekker glaasje wijn en dat alles opeten in de tuin waar ik dan ook kan genieten van de eerste voorjaarszon en bijbehorende temperaturen. Ik moest alleen nog wel even het terras schoonmaken. Hiervoor ben ik bij Welkoop binnen gelopen en heb daar alles spullen die ik daarvoor nodig had kunnen kopen. Bij het naar buiten lopen bedacht ik me dat ik bij de buren, de Jumbo, nog wel even een lekker toetje kon gaan halen voor na de maaltijd vanavond! Toen ik daar aan de kassa stond had ik al wel het gevoel dat ik hier niet voor de laatste keer zou zijn vandaag. Maar dat het zo erg zou worden, wist ik op dat moment toch nog niet.
Op weg naar huis ben ik bij Leo Geerts nog even mijn broodbestelling door gaan geven voor de volgende dag en heb ik nog wat boodschappen gedaan bij de PLUS. Hier waren namelijk de ribbelchips van Lays in de aanbieding en daar houden de kinderen zo enorm van. Tijdens het afrekenen bij de kassa kreeg ik een telefoontje van FotoGalerie Angelique dat ik daar mijn legitimatiebewijs had laten liggen, dus die ben ik maar gelijk gaan ophalen! Ik had inmiddels mijn fiets al aardig vol hangen met boodschappen dus ik besloot alles maar eens eerst even naar huis te gaan brengen. Tot overmaat van ramp laat ik op de oprit de fles wijn uit mijn handen vallen… daar moet ik dus een nieuwe voor halen.
Ik heb daar mijn nieuwe schoenen eens bij de jurk gehouden waar ik de schoenen onder wil gaan dragen en ik zag dat een andere kleur veter mooier bij zou passen. Ik ben dus maar weer eens op mijn fiets gesprongen en heb bij Dirk Aarts een paar mooie bijpassende veters gehaald. Mijn kinderen hebben me er toen ik even thuis was op gewezen dat er een paar vrienden en vriendinnen kwamen logeren waardoor ik ook nog even bij Leo Geerts mijn bestelling voor morgen ben gaan aanpassen toen ik van de schoenmaker terug kwam. Van al dat gehaast had ik toch wel wat hoofdpijn gekregen wat me deed besluiten om een doosje paracetamol te gaan halen bij DA Venmans.
Toen ik de parkeerplaats op kwam gelopen vond ik daar een bril. Ik heb deze opgeraapt en ben hiermee naar Van den Bersselaar opticien gegaan. Wellicht dat de eigenaar hier naar toe zal gaan voor een nieuwe bril. Goed, dat was dat. Nu weer verder met mijn to-do lijstje. Voor mijn neefje, die overmorgen jarig is, ga ik eerst een kadootje kopen bij Top 1 Toys voordat ik bij Benu het vervolgrecept ga halen voor de hoge bloeddruk waar ik helaas toch wat last van heb en dus ook wat pillen moet slikken. Bij de Aldi haal ik nog van die heerlijke wilde perzikken en een paar t-shirtjes.
Ik spring weer op mijn fiets en ga richting slijter. Alsof ik nog niet genoeg te doen heb krijg ik telefoon van mijn zoon met de vraag of bij Leo Geerts een paar Kersenflappen wil gaan halen en bij de DA en flesje parfum omdat hij vanmiddag de eerste afspraak heeft bij de ouders van zijn vriendinnetje en daar wil hij een goede indruk achterlaten. Dat doe ik dus maar eerst, voordat ik een nieuwe fles wijn ga halen. Wanneer ik bij de DA buiten loop zie ik dat mijn band van mijn fiets leeg staat. Gelukkig komt net de buurvrouw langs dus ik vraag of zij de boodschappen even bij de DA wil neerzetten terwijl ik met mijn fiets naar Van Leeuwen ga om mijn band te laten plakken. Gelukkig doet ze dat. In de tijd dat Alex van Leeuwen mijn band aan het plakken is en ik mijn fiets weer kan ophalen, loop ik bij de DA binnen om mijn boodschappen op te halen en loop ik bij de slijter binnen voor een nieuwe fles wijn. Die zal ook wel gedacht hebben; Is die fles nu al leeg….
De vrienden van mijn dochter organiseren een ‘silent disco’ in de Jumbo, dus ik loop daar snel even binnen om te kijken of het al gezellig is. Bij binnenkomst blijkt dat het nog niet begonnen is. Ik krijg een berichtje van de opticien dat mijn bestelde lenzen binnen zijn en dat ik ze kan komen ophalen. Ik blijf echter met mijn jas achter een winkelwagentje hangen waarbij ik een knoop van mijn jas verlies. Ik kom op mijn weg naar de opticien toch langs ‘t Atelier en besluit dus om mijn jas eerst maar even te laten herstellen. Wanneer ik bij de opticien binnen kom moet ik nog even wachten omdat het op dat moment erg druk is. Ik besluit om nog even op en neer te fietsen naar de Jumbo om te kijken of de disco inmiddels aan de gang is. Bij binnenkomst zie ik dat er al veel volk op deze disco is afgekomen. Mijn dochter is er ook en ze vraagt of ik haar later op wil komen halen. Ik ga de lenzen ophalen en pik bij de slager nog even die ene maaltijd op die ik nog op mocht komen halen.
Het loopt tegen half vijf en mijn agenda herinnert me eraan dat ik onze auto weer mag gaan ophalen bij Olislagers. Hij is weer voor een jaar APK goedgekeurd. Snel rij ik door naar Feelgood waar om kwart voor vijf mijn body-pump les begint. Ik krijg te horen dat mijn pasje verlopen is en dat ik voor de verlenging daarvan een pasfoto moet meebrengen die ik dan ook meteen na de body-pump bij FotoGalerie Angelique ga laten maken!
Met de auto ga ik mijn dochter ophalen. Omdat ik wat vroeger ben dan afgesproken loop ik even naar binnen om haar te vertellen dat ik er al ben!
Mijn dochter vraagt of we nog even langs Minke Dorst Goudsmederij willen rijden omdat daar nog een ring van haar licht waar een mooi diamantje ingezet is. Ik heb ondertussen al zoveel winkels gezien dat ik niet meer weet welke dag het precies is. Helemaal verstrooid loop ik vlak voor zessen nog bij Leo Geerts binnen om mijn bestelling op te halen…. Nu vertelde ze me in de winkel dat ik die bestelling deze dag pas had gedaan, dus daar mag ik morgen nog een keer voor terug.
Het is tijd om naar huis te gaan…. lekker genieten van mijn eten en mijn glaasje wijn, in mijn tuin die klaar is voor het voorjaar! Wat is het toch genieten in ons mooie dorp!

Antwoord op deze opdracht

0 + 2 = ?